در حال بارگذاری ...
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان

گفت وگو محوری و تقویت بعد آموزشی الویت‌های جشنواره تئاتر سقز است

جلال قلعه شاخانی در جمع اصحاب رسانه استان در حاشیه پانزدهمین جشنواره تئاتر کُردی سقز اظهار کرد: یکی از مهمترین تفاوت ها و اولویت های این دوره از جشنواره، غیررقابتی برگزار شدن و توجه به بعد آموزش و پژوهش تئاتر کُردی سقز است.

به گزارش تئاتر کردستان به نقل از روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، وی ادامه داد: تحول و دگرگونی در ساختار اجرایی جشنواره و تلاش برای ایجاد فضایی فرهنگی و توجه ویژه به اندیشه‌های فاخر هنری، از جمله اهدافی بود که جشنواره را به صورت غیررقابتی برگزار شدن سوق داد.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان، با تاکید بر اهمیت گفت وگو محوری در جشنواره های فرهنگی و هنری عنوان کرد: در حوزه تئاتر کُردی نیاز به آموزش های عملی بیشتر است و برگزاری این جشنواره این زمینه را فراهم کرده تا هنرمندان و بازیگران تئاتر بتوانند آموزش های تئوری که دریافت کردند به طور عملی به اجرا بگذارند.

قلعه شاخانی، انتخاب دکتر قطب الدین صادقی به عنوان دبیر جشنواره را از دیگر نقاط تمایز این دوره با دوره های پیشین جشنواره تئاتر کردی سقز خواند و یادآورشد: این انتخاب هم در راستای تحقق اهداف مدنظر برگزاری این رویداد فرهنگی وهنری بوده است.

وی از کلنگ زنی پلاتو سقز در ایام برگزاری پانزدهمین جشنواره تئاتر کردی سقز خبرداد و اظهارداشت: یکی از نیازهای اساسی حوزه فرهنگ وهنر این شهرستان وجود سالن نمایش است که نقشه طراحی و اعتبار آن آماده است.

مدیرکل فرهنگ وارشاد اسلامی کردستان با اظهار امیدواری از بهره برداری از ساختمان پلاتو سقز در شانزدهمین دوره جشنواره تئاتر کُردی اذعان کرد: امسال برای نخستین بار بخشی از اعتبارات مورد نیاز این جشنواره از محل اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای شهرستان سقز و مابقی آن از اعتبارات استانی تامین شده است.

قلعه شاخانی، وی با بیان اینکه ۳ گروه خارجی و ۹ گروه داخلی در طول برگزاری جشنواره اجرا خواهند داشت، بیان کرد: بعد از هر اجرا، جلسات نقد و بررسی کارشناسانه با حضور اساتید کشوری و بزرگان هنر تئاتر کوردی برای شرکت کنندگان در جشنواره برگزار می‌شود.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان توجه به ادبیات و زبان کوردی به عنوان پشتوانه‌ای غنی برای تشویق و ترغیب نویسندگان به نگارش متون نمایشی بر اساس اصالت‌ها و ارزش‌های فرهنگی مناطق کوردنشین با تاکید بر میراث ملی، اسلامی و نگاهی نوبه فرهنگ عامه، رسوم و آیین‌های سنتی در این مناطق، ایجاد بستری مناسب و فضایی فرهنگی برای تبادل اندیشه‌های خلاق و نوگرایانه در بین هنرمندان عرصه‌ی نمایش و عامه‌ی مردم، بازآفرینی خلاقانه حماسه، آیین‌ها و رسوم ملی و مذهبی از طریق هنر فاخر نمایش، توجه ویژه و کشف استعداد‌های جوان در عرصه‌های گوناگون نمایش و حمایت مستمر از این استعدادها، تلاش و حمایت برای به اجرای عمومی در آوردن تولیدات نمایشی در مناطق کوردنشین ایران اسلامی به زبان کوردی را از جمله اهداف و اولویت‌های این دوره از جشنواره تئاتر کوردی سقز برشمرد.

گفتنی است؛ پانزدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کوردی سقز به همت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان و با همکاری و همراهی استانداری استان، اداره کل هنر‌های نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاونت استانداری و فرمانداری ویژه‌ی شهرستان سقز، شهرداری و شورای اسلامی شهر سقز و انجمن هنر‌های نمایشی کردستان از هفتم تا ۱۱ آذر ماه سال جاری در شهر سقز برگزار می‌شود.




نظرات کاربران