در حال بارگذاری ...

اختتامیه ی دوازدهمین جشنواره ی بین المللی تئاتر خیابانی مریوان برگزار شد

به گزارش تئاتر کردستان، اختتامیه دوازدهمین جشنواره بین المللی تئاتر‌خیابانی مریوان چهارشنبه ۲۲ شهریور از ساعت 10:30 در سالن نشاط آموزش و پرورش مریوان برگزار شد.
پس از قرائت آیاتی از کلام الله مجید و پخش سرود جمهوری اسلامی ایران و تیزر جشنواره، سید فاتح بادپروا، دبیر جشنواره، به حاضران در مراسم خیر مقدم گفت و گزارشی از از عملکرد ویژگی های جشنواره ارائه داد. وی پررنگ شدن بخش بین‌الملل را یکی از مهمترین ویژگی‌های این جشنواره برشمرد. وی همچنین از برگزارکنندگان و اسپانسرهای جشنواره تشکر کرد و تاکید کرد که قطعا اگر مردم و هنرمندان بی آلایش تئاتر مریوان و همراهی مسئولان نبودند، این جشنواره با چنین موفقیتی انجام نمی شد. 

حجت الاسلام جعفری، سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان دیگر سخنران مراسم بود. ایشان در این جلسه گفت: بعد‌از ۴ سال خدمت در استان کردستان، در بخش تئاتر خیابانی امروز شاهد رشد و‌تعالی ممتازی در‌ این‌عرصه‌هستیم. مهم‌ترین ویژگی تئاتر ‌در طول تاریخ مردمی بودن آن است. بازیگران اصلی آن ‌مردم هستند و به همین دلیل رشد و تعالی بسیاری دارد. 
وی ادامه داد: بنده با چهارمین و آخرین دوره این جشنواره خداحافظی می‌کنم. احساس غرور به من دست داد که نزدیک به چهار سال در این بخش به بالندگی رسیدیم. 
وی با اشاره به تأسیس خانه تنبور به همت علی اکبر مرادی آن هم با هزینه شخصی از برگزاری جشنواره تنبورنوازی گفت که در فضای روستایی در روستای گهواره با حضور بزرگان موسیقی برپا شد.
محمد شفیعی، فرماندار کردستان، سخنران بعدی بود. وی بیان کرد: مریوان زیبا این روزها میزبان بازی های بومی و ملی و بین الملی بود. خادمان دولت در مریوان نگاه توسعه محور داشتند. 
در ادامه از سه هنرمند برای تلاش مستمرشان در حوزه تئاتر خیابانی مراسم تقدیر و بزرگداشتی برگزار شد. و فیلم های کوتاهی درباره ایشان به سمع و نظر حاضران رسید.
شهرام کرمی، نامق خدایار و فرامرز قلیچ‌خانی، سه هنرمند فعال عرصه تئاتر خیابانی بودند که به پاس یک عمر فعالیت و تلاش در این عرصه از آن ها تجلیل شد.
شهرام کرمی در این مراسم گفت: خوشحالم که جشنواره مریوان به دوازدهمین دوره اش رسید و دیگر همه دنیا با تئاتر مریوان آشنا هستند. خوشحالم که در سرزمین خودم این جایزه را می گیرم و حسرت خوردم از این که چرا با لباس پاک کُردی روی سن نیامدم. شهرام کرمی سپس ادامه داد: در طول سال‌های کار اجرایی همواره دنبال بزرگداشت برای افراد بودم که چه سهمی در تئاتر دارند. هیچ وقت فکر نمی‌کردم برای خودم بزرگداشت بگیرند. من کاری برای تئاتر نکردم. خوشحالم این اتفاق در زادگاه و خاک خودم رخ می‌دهد.
نامق خدایار نیز با اهدای یک عصا، ساخت خود از قطب‌الدین صادقی تقدیر کرد.
برنامه بعدی اجرای استندآپ کمدی با موضوع جشنواره مریوان و تئاتر خیابانی توسط فرامرز قلیچ‌خانی بود.
مهدی شفیعی، مدیرکل هنرهای نمایشی، دیگر سخنران آیین اختتامیه بود. وی عنوان کرد: برجستگی تئاتر مریوان به دلیل حضور مسئولانه مردم است و مردم این شهر در استقبال از اجراها، ایجاد شور و نشاط و حتی نقد اجراها بسیار تاثیرگذار عمل کردند. حضور گروه‌های خارجی از کشورهای بزریل، اسپانیا، فرانسه، اوکراین، آذربایجان و عراق در این دوره از جشنواره تئاتر خیابانی مریوان بسیار برجسته و ارزشمند بود. همچنین برگزاری کارناوال در روز افتتاحیه با حضور چشمگیر مریوان و هنرمندان و مسئولان از دیگر ویژگی‌های بارز این دوره بود. برگزاری این جشنواره در مریوان که نقطه صفر مرزی کشور است نشان داد که واقعا این منطقه امن است و مسئولان به مردم و هنرمندان اعتماد کامل دارند.
وی در ادامه تصریح کرد: واگذاری مدیریت این جشنواره در همه بخش‌ها به خود مریوان باعث شد که امسال این جشنواره بسیار با کیفیت بالاتری برگزار شود. شفیعی همچنین از مدیریت خوب فاتح بادپروا دبیر اجرایی این دوره از جشنواره قدردانی کرد و گفت: اقدامات ایشان از سال گذشته تاکنون باعث شد که امسال جشنواره با حضور گروه‌های خارجی بیشتر و در سطح بالایی برگزار شود.
وی ادامه داد: در این دوره ثابت شد علاوه بر اینکه جغرافیای برگزاری این جشنواره مریوان است همچنین مدیریت آن نیز میتواند در اختیار هنرمندان مریوان باشد. امسال در بخش‌های مدیریتی و اجرایی جشنواره همه هنرمندان تئاتر خیابانی حضور داشتند که بسیار موثر بود. مردم مریوان در ایجاد شور و نشاط و حتی نقد اجراها بسیار خوب و تاثیرگذار عمل کردند.
شفیعی خاطرنشان کرد: امیدوارم این همگرایی و هم افزایی در تئاتر مریوان، همواره منجر به کیفی‌تر شدن این جشنواره شود.

آخرین برنامه قبل از قرائت آرای هیات داوران اهدای لوح شهروند افتخاری مریوان به بهمن صادق حسنی بود.




نظرات کاربران