در ایستگاه پایانی جشنواره سی ودوم تئاتر استانی کردستان
متن بیانیه هئیت داوران منتشر شد

متن بیانیه هئیت داوران جشنواره 2

متن بیانیه هئیت داوران جشنواره 3
هیات داوران جشنواره سی ودوم تئاتر استانی کردستان بیانه داد.
به گزارش خبرنگار ایران تئاتر از کردستان در متن این بیانیه آمدهاست:
همو زیباست
بیانیه هیئت داوران
هیئت داوران سی و دومین جشنواره تئاتر استانی کردستان، با خوشامدگویی به گروه های شرکت کننده در جشنواره، این رویداد فرخنده را به فال نیک می گیرد که پس از ماه ها تنش و تلاطم و تعطیلی ناشی از کرونا، خانواده تئاتر استان گرد هم آمده اند و هنرمندان کوشا و زحمتکش تئاتر، از خرد و کلان و زن و مرد، با امید به بازگشت آرامش و غلبه کامل بر رکود و محاق ناشی از این بیماری مهلک، صحنه پرشور و برانگیزاننده نمایش را جان تازه بخشیدند تا شادی، همدلی، خردورزی و وفاق جمعی را از خلال آفرینندگی هنری نوید دهند.
بحران همه گیری کرونا تجربه تلخی برای تئاتر بود، هنری که به شکل ماهوی منوط به کار گروهی است و "دورهمی" عنصر اصلی آن محسوب می شود. آفت کرونا آسیب جدی به تداوم تمرین و اجرا و مواجهه با تماشاگر زد و هنرمندان را محدود به عزلت ارتباط مجازی کرد، معاش هنرمندان را به خطر انداخت و روحیه سرزندگی آنان را نشانه گرفت.
اگر چه هنوز بر اهریمن مردمکش کرونا پیروز نشده ایم اما ثابت شد که با مراعات شیوه نامه های بهداشتی می توان دیدار تئاتری داشت و لبخند مهرآمیز پوشیده در پس ماسکها را با نگاهی ثناگو نثار یکدیگر کرد.
باور ما این است که تئاتر استان در زمینه جذب استعدادهای جوان رشد چشمگیری داشته است و خانواده ها با امید و اعتماد افزونتر فرزندان را روانه آموزش و تجربه اندوزی در عرصه این هنر بیانگر و تعالی بخش می کنند. این گسترش آموزش تئاتر و رونق کارگاههای بازیگری، رنگ و بویی خاص نیز به تولیدات تئاتر استان زده است. اکنون تعداد اجراهایی که برخاسته از اتودهای نمایشی هنرجویان با هدایت کارگردانان مجرب است، به وجه متمایز جشنواره مبدل شده است و نمایشهایی با حضور پرشمار بازیگران و اجراگران تازه کار، مبین این امر است. این ضرورت ناگزیر، در عین حال، نباید مانعی برای عرضه نمایشهای کمال یافته شود که غنای هنری آن را پختگی در بازیگری، تعمق نویسندگی و تدبر در طراحی صحنه تضمین می کند.
رویکرد اقتباسی در نمایشنامه نویسی صفت بارز این جشنواره بود که التجا به شخصیتهای نمایشی شناخته شده کلاسیک و ارجاع به آثار ادبی و تئاتری جهانی را دستمایه طرح مضامین بدیع امروزی می کند، اما ما را بر آن می دارد که از درام نویسان زبده استان بخواهیم که بیشتر دست به قلم خلاقه ببرند و با انعکاس وقایع ملموس اجتماعی بکوشند تنگناها و مشقت های معیشتی مولود کرونا و تحریم و سوتدبیر، کراهت گسترش فاصله طبقاتی، چالش های زیست محیطی و هر تهدیدی که تماشاگر در حیات اجتماعی و سیاسی شاهد بوده و چشم انتظار بازخورد هنرمندانه آن است، با او همدلی کرده و به صحنه ها غنای بیشتری ارزانی دارند، هوشیاری مخاطب را یادآوری کنند، اگر لازم بود به او تلنگر و هشدار دهند و همچنین به او امیدواری ببخشند که همیشه مردم بیدار در تیره ترین شبها و برهه ها، با یگانگی توانسته اند بر مشکلات چیره شوند.
باشد که تئاتر به روزهای روحبخش خود باز گردد و هنرجویان مستعد با یاری هنرمندان باسابقه استان، توان تازه ای به بطن تئاتر ببخشند.
هیئت داوران صمیمانه دست هنرمندان شرکت کننده، دبیرخانه جشنواره، انجمن نمایش و مدیران هنرشناس را می فشارد و موفقیت تئاتریهای استان را در عرصه ملی آرزو می کند.
رفیق نصرتی
یوسف باپیری
ناصح کامگاری
۳۰آبان ۱۴۰۰