پارک سپیدار سنندج میزبان نمایشی آیینی؛
«میه روگی که وو» در سنندج به صحنه رفت

نمایش آئینی میدانی « میه روگی که وو » به نویسندگی و کارگردانی سید فریدون احمدی 2

نمایش آئینی میدانی « میه روگی که وو » به نویسندگی و کارگردانی سید فریدون احمدی 3

نمایش آئینی میدانی « میه روگی که وو » به نویسندگی و کارگردانی سید فریدون احمدی 4
نمایش آئینی میدانی «میه روگی که وو» به نویسندگی و کارگردانی سید فریدون احمدی روایتی است از یکی از آیینهای مناطق کردنشین
به گزارش خبرنگار ایران تئاتر در کردستان، اجرای عمومی نمایش آئینی میدانی «میه روگی که وو» از آثار پذیرفته شده در بیستمین جشنواره بین المللی تئاتر آیینی سنتی تهران در تاریخ 18 و 19 آذر ماه 1400 برای مردم به اجرا در آمد .
نویسنده و کارگردان این اثر سید فریدون احمدی ونیز بیان قمری،کردوان بوستان،امید حسن پور،آرام بهمنی،سینا معزی،مسعود سعیدی،شیرکو سیف پناهی،شنیا خلیلی،روژینا وکیلی،روژنا وکیلی،شقایق هازلی،آفاق یعقوب نژاد،تینا وکیلی و پرنیا شینه ایفای نقش نمودند.
از دیگر عوامل نمایش:موسیقی کردوان بوستان و شیرکو سیف پناهی،دستیار کارگردان هوشیار قوامی،طراحی فضا سید فریدون احمدی،طراحی لباس آفاق یعقوب نژآد،منشی صحنه و روابط عمومی پرنیا شینه بودند.
در قدیم سال کوردی دو فصل داشت فصل گرم ۷ ماه و فصل سرد ۵ ماه که در آغاز هر فصل مراسمات خاص و بخصوص خود را داشت که سعی شده در نمایش آیینها و مراسمات آغاز فصل گرم را به نمایش گذاشته شود. نمایش با پخش نان محلی و بازی پسرهای جوانها و اجرای آیین میه رگی که و که منجر به انتخاب خوش شانسترین فرد و پر خیر و برکت ترن فرد روستا میشه(شملی برکت)آغاز میشود. که ناگهان دختره با پارچههای سفیدی که دست دارند به نشانه سرمای زیاد(خاتو زیمهری)وارد شده و دور تا دور پسرها که مشغول انجام یک بازی محلی هستند را میگیرند و با هجوم از هر طرف مانع ادامه بازی آنها میشوند و کم کم اتحاد آنها از بین میرود و در مقابل سرمای شدید و برف شکست خورده و یکی از بهترین دوستهای آنها به خاطر سرمای زیاد جان خود را از دست میدهد که مراسم و آیین خاصی برای عزای او اجرا میشود. بعد اجرای مراسم عزا در نمایش مصادف است با شروع ماه سوم کوردی یا همان نوروز که در این قسمت از نمایش دو آیین اجرا میشود آیین نوروزی و آیین بیل دان که هر دو به نوبه خود زیبا و قابل تامل است.