در حال بارگذاری ...
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی:

تئاتر و فرهنگ کردی می‌تواند جهانی شود

جلسه ی اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره تئاتر خیابانی مریوان با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی وزیر در نشستی با اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره تئاتر خیابانی مریوان گفت: وجود تئاتر در تمامی نقاط ایران می‌تواند موجب همبستگی اجتماعی در کشور شود و باید از این ظرفیت هنری بهره کافی را برد.

به گزارش تئاتر کردستان، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشستی با اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره تئاتر خیابانی مریوان اظهار کرد: وجود تئاتر در تمامی نقاط ایران می‌تواند موجب همبستگی اجتماعی در کشور شود و باید از این ظرفیت هنری بهره کافی را برد.

سیدرضا صالحی‌امیری گفت: کردها از کهن ترین مردمان ایرانند که زبان و فرهنگی بسیار غنی داشته و تئاتر ،موسیقی و شعرکردی می‌تواند درسطح  جهان مطرح شود.

وی گفت: تئاتر ریشه ای ترین کانون انتقال مفاهیم فرهنگی است که پیشینه تاریخی برجسته‌ای دارد.یکی از ویژگی‌های اصلی تئاتر، دائمی و پایدار بودن است.

ایشان در خصوص افزایش ودجه ی تئاتر گفت: امسال بودجه و اعتبارات حوزه تئاتر و قرآن در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزایش چشمگیری یافته است و امیدوارم با این افزایش ، تولید آثار نمایشی و قرانی نیز افزایش قابل توجهی داشته باشد.

او افزود: گرچه جشنواره تئاتر خیابانی به نام مریوان و یک جغرافیای خاص ثبت شده اما نباید به آن جغرافیا محدود شود و باید در سراسر کشور گروه‌های نمایشی، به نام مریوان و جشنواره تئاتر خیابانی مریوان فرصت اجرا داشته باشند.

صالحی‌امیری افزود: برپایی هفته‌های فرهنگی کردستان در داخل و خارج از کشور با حضور گروه‌های تئاتر نقش به سزایی در معرفی فرهنگ و هنر کردستان وهمچنین هنرتئاتر دارد.

در ادامه این نشست مهندس زاهدی استاندار کردستان گزارشی از جایگاه جشنواره تئاتر خیابانی مریوان و تاریخچه آن ارائه داد و گفت: جشنواره تئاتر خیابانی با مردم مریوان آمیخته شده است و با توجه به مرزی بودن مریوان این جشنواره به لحاظ امنیت و موقعیت سیاسی منطقه تاثیر به سزایی در همبستگی بین مردم داشته است.

منصورمرادی نماینده ی مردم مریوان سروآباد نیز ضمن تشکر از وزیر ارشاد بابت برگزاری این جلسه خواهان توجه ویژه به تئاتر کردستان شد و گفت : تئاتر کردستان برای عموم مردم استان شناخته شده است و یکی از مطالبات اصلی مردم است و امیدوارم با حمایت جنابعالی و مدیران ارشد استان شاهد تثبیت مالی آن باشیم.

مرادی همچنین گفت: از وزیر فرهنگ و ارشاد دعوت کرد که در مراسم اختتامیه ی این جشنواره در میان مردم شریف مریوان و هنرمندان حضور یابند.

در بخش دیگر از این نشست ماموستا مصطفی شیرزادی امام جمعه مریوان برگزاری این جلسات را نشانی از اهمیت رویدادهای هنری تئاتر دانست و از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی قدردانی کرد.

 در ادامه فواد کریمیان شهردار مریوان نیز آمادگی کامل خود را برای پذیرایی از مهمانان جشنواره اعلام کرده و گفتند: جشنواره ی تئاتر خیابانی مریوان به یک برند تبدیل شده و بنده و مجموعه ی همکارانم در شهرداری و شورای شهر آماده ی هرگونه همکاری با جشنواره را داریم.

در ادامه مهدی شفیعی مدیرکل هنرهای نمایشی هم گفت: جشنواره تئاتر خیابانی مریوان در بین پنج جشنواره اصلی ایران از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است ویکی از معتبر ترین جشنواره های خارج از سالن است که حتی در حوزه بین الملل نیز شناخته شده است.

شفیعی انتخاب دبیر جشنواره امسال از بین هنرمندان استان را یکی از ویژگی‌های این دوره از جشنواره دانست که با توجه به مطالبه هنرمندان استان صورت گرفته است.

مدیر کل مرکز هنرهای نمایشی تئاتر کردستان را با توجه به برگزاری جشنواره های مریوان ، تئاتر کردی سقز ، و اجرا های عمومی و حضور در جشنواره های مختلف ، بسیار فعال توصیف کرده و هنرمندان آن را جزو سرشناسان و فعالان تئاترکشور معرفی نمودند.

فاتح بادپروا دبیر جشنواره ی تئاتر خیابانی مریوان نیز ضمن تشکر از حمایت های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از حوزه ی تئاتر خیابانی گفت:هنرمندان کردستان تئاتر را در سالهای جنگ و زیر بمباران تعطیل نکرد ه و در روستا ها و شهر های کردستان اجرای عمومی داشته اند وتا امروز که دوازدهمین دوره ی جشنواره ی بین المللی تئاتر خیابانی مریوان در نقطه ی صفر مرزی در کردستان قرار است برگزار شود از حضور پر شور و متعهدانه ی هنرمندان چیزی کاسته نشده است.

عبید رستمی رییس انجمن هنرهای نمایشی کردستان نیز در این نشست گفت: هنرمندان کردستانی در سال گذشته با تولید بیش از 100 نمایش صحنه ای و خیابانی  بالغ بر 1200 روز اجرا داشته اند که نشان از زنده بودن این هنر و احساس مسئولیت هنرمندان در فبال تئاتر و تماشاگران در کردستان است.

ایشان همچنین گفت:هر چند به علت کمبود شدید اعتبار در سالهای گذشته نتوانسته ایم ازتولید ات آثار نمایشی حمایت کنیم اما هنرمندان ما عاشقانه و متعهدانه و با وجود کمبود شدید امکانات باز هم دست از فعالیت نکشیده وعلاوه بر اجرای عمومی در جشنواره های ملی و بین المللی حضور بسیار خوبی داشته اند.

وی افزود : یکی از مشکلات اصلی ما در استان کردستان علاوه بر کمبود اعتبارات مالی ،نبود سالن های نمایشی است و تنها سالن های چند منظوره نیز به بخش خصوصی واگذار شده است که این امر لطمات بسیار جبران ناپذیری به تئاتر در استان ها زده است. که امیدواریم با دستور جنابعالی ترتیبی اتخاذ گردد که این سالن ها با ترک تشریفات در اختیار انجمن های نمایش استانها که با رای هنرمندان انتخاب شده اند قرار گیرد.

رستمی اضافه کرد: با توجه به حمایت استاندار فرهنگ دوست کردستان جناب آقای مهندس زاهدی قرار بود 5 پلاتو در استان ساخته شود که امیدواریم ساخت آنها  که تفاهم نامه ی آن قبلا میان وزیرارشاد و استانداری کردستان منعقد شده ،اجرایی شود تا نیاز های هنرمندان به سالن مرتفع شود.

تسریع در تخصیص اعتبار اداره کل استان، تمهیدات جشنواره امسال و برنامه‌های پیش رو برای جشنواره، افزایش بخش ویژه تئاتر کودک و نوجوان، حمایت از ساخت ٥ پلاتو نمایشی و تفاهم نامه با سازمان همیاری شهرداری‌ها در این خصوص و حمایت از اجراهای عمومی از محورهای مورد بحث در این نشست بود.




نظرات کاربران